Droom interpretatie

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

 

 

                                           Droom interpretatie

 

Dromen kunnen je het inzicht geven in een bepaalde situatie en je nèt dat duwtje geven wat je nodig hebt. Het ligt ook aan jezelf hoe je je eigen droom interpreteert, inziet of aanvoelt.

Een mooi voorbeeld:  de dood staat symboliek om iets af te sluiten en aan iets nieuws beginnen. Dat kan van een situatie, probleem of een persoon te zijn, dus niet de werkelijke dood. Voor jou kan dat een punt achter je relatie zetten zijn, voor een ander een verhuizing. Voor weer een ander een deel van je oude ‘zelf’ afsluiten enz:

Wat een droom dus betekent voor jou ligt helemaal aan je eigen situatie.Een droom analyst kan alleen maar neutraal of globaal aangeven wat je droom betekent. Het kan zelfs zo zijn dat je de droomuitleg niet wilt inzien of niet toepasselijk vindt. En dan later alsnog de uitleg helder wordt, dan was op het moment het inzicht (nog) niet aanwezig.

Belangrijk is ook om een droomboek bij te houden als je veel droomt, en de eventuele interpretatie erbij schrijft van de droom analyst. Dan kun je voor jezelf eens terug lezen hoe de situatie toen en nu is, zo leer je van jezelf om iets te veranderen.

* Leef niet teveel naar je dromen, maar zie de boodschap van je droom in en ga verder je pad op.

Copyright © Lightangel Marianne


1 comment

 1. Inzicht in je dromen.

  Er is geen betere droomanalyst dan de dromer zelf, het geeft je meer inzicht in jezelf, in je levenslessen die kunnen bijdragen tot een helder inzicht en tot verwijdering van innerlijke blokkades,
  en conflicten die een positieve groei en ontwikkeling kunnen belemmeren.

  Er zijn een heleboel boeken te koop, die je kunnen helpen om je dromen te verklaren. Maar ieder mens is uniek en heeft zijn eigen unieke gedachten- en belevingswereld. Hierdoor heeft iedereen zijn eigen symboliek.

  Indien men zelf niet de symboliek van de droom of in zichzelf kan inzien, is het raadzaam om aan een droomanalyst om hulp en inzicht te vragen in je droom.

  Belangrijk kan ook zijn indien je veel droomt, om een dagboek bij te houden, om een inzicht in je droom te verkrijgen.

  Een andere tip is een leuke en creatieve inzicht in je eigen droom zoals: als er stuk uit de droom nit geplaatst kan worden, teken de situatie op papier.
  Meestal naar de tekening kijkend, kan er ook een inzicht komen, zo niet? kijk dan later op de dag nog eens een keertje naar de tekening.
  Je hoeft niet zo goed te kunnen tekenen, indien het gevoel of situatie maar vast gelegd wordt.

  Bron: © Marianne

  Note: Handleiding kun je bij mij kopen om je eigen dromen te leren uitleggen, analyseren of duiden.

Leave a Reply