Reiki tips

5.00 avg. rating (86% score) - 1 vote

 

                              Reiki tips: smo1

*Je zelf behandelen is het belangrijkste, eerst goed voor jezelf zorgen voordat je goed voor een ander kunt zorgen.

*Bij verkoudheid een kommetje met je handen voor het gezicht vormen en zo je zelf of anderen regelmatig behandelen. Dit bevordert het genezingsproces.

*Pijnlijke plaatsen niet rechtstreeks behandelen. Maar er vlak boven of als dat niet prettig voelt in de buurt of desnoods zo ver mogelijk weg. Reiki is een intelligente energie en zal de weg erheen vinden.

*In een gemakkelijke en veilige houding je voetzolen tegen elkaar aanleggen en dan je handen opleggen en jezelf zo Reiki geven. Goed voor het harmoniseren van je gedachten en gevoelens.

*Bij koude voeten je handen in je liezen leggen en jezelf zo Reiki geven. Zo worden je voeten weer warm.

*Problemen met ingewanden of organen? Een glas water met Reiki opladen (tussen je handen) en dan opdrinken. Bij verergering of aanhoudende problemen wel een dokter raadplegen!

*Houd rekening met het feit dat mensen die je helpt en behandelt niet zo reageren of handelen zoals je denkt dat het wel goed voor ze zou zijn. Dit is in feite mensen in hun waarde laten door te accepteren dat iedereen zijn eigen weg moet gaan. En daar hoort een eigen ontwikkeling en een eigen tijdschema bij. Laat los en ben er als ze je nodig hebben.

*Een Reiki doosje maken waar je een aantal briefjes in doet. Op die briefjes schrijf je namen van mensen, dieren of gebeurtenissen. andere zaken die je graag Reiki zou willen geven. Houd het doosje gedurende een uur tussen je handen. Maak een mooi doosje en steek er al je inspiratie, creativiteit en liefde in zodat je het graag vasthoudt.

*Schrijf alle veranderingen sinds je met Reiki behandeld wordt of zelf bezig op. (b.v. dat je rustiger bent geworden, alles is belangrijk. Dat zal je helpen als het eens minder gaat om je eraan te herinneren dat Reiki wel degelijk werkt en er een ontwikkeling heeft plaatsgevonden.

*Reiki is goed te combineren met andere geneeswijzen zoals b.v. (half)edelstenen en bachbloesems en nog veel meer..

* Je mag in principe altijd Reiki geven, mits je toestemming hebt! Wanneer iemand zijn been o.i.d. heeft gebroken géén Reiki geven of wanneer iemand een blessure heeft waarvan je niet zeker weet of het wel/niet gebroken is. Altijd eerst een arts naar laten kijken!! Met Reiki versnel je het genezingsproces en wanneer botten niet goed zitten, kun je meer schade toebrengen, dan genezing…

Usui Reikimaster Marianne


1 comment

 1. Nog meer Reiki tipsReiki tips:

  Reikikanaal openen
  * Doe de Gassho houding en zeg,
  Open mijn Reiki kanaal
  Laat Reiki door me heen stromen
  Ik ben Reiki..

  * Voorwerpen ontladen en opladen:
  Voor Reiki I ( westers ) geldt dat je het gewoon kan opladen met energie, zonder gebruik van de symbolen. Leg je handen op te laden voorwerp, denk Reiki en geef.

  Voor Reiki II ( westers ) geldt eigelijk hetzelfde als voor Reiki I, wat je wel kan doen als extra is SHK (sei-he-ki)gebruiken als zuivering. Dat geldt voor hen die dat zo aangeleerd krijgen en daarna het opladen met CKR (cho-ku-rei), dat kan … Maar je kan het ook opladen met SHK, het hangt er van af wat je precies wenst op te laden dan.

  Voor Reiki III is er ook of enkel DKM. (dai-ko-mio)

  * Last van de darmen.
  Bij problemen met je organen of ingewanden kan een glas water dat je een tijd tussen je handen houdt, en aldus oplaadt met Reiki, verbetering brengen. Wanneer de problemen blijven duren is het wel raadzaam een arts te raadplegen.

  * Wonden.
  Behandel je bij jezelf of iemand anders een pijnlijke plaats, een wond bijvoorbeeld. Leg dan je handen rond deze plek, niet rechtstreeks op de pijnlijke plek. Of houd ze een paar cm er boven. Voelt dit nog steeds pijnlijk aan, leg dan je handen zover mogelijk van deze plaats weg. Reiki stroomt toch naar daar waar het het meest nodig is.

  * De Godinnepose
  Deze pose komt uit de yoga.
  Ga rustig liggen of zitten, zodat je op een veilige gemakkelijke manier je voetzolen tegen elkaar kan plaatsen. B.v. op bed met onder iedere knie een hoofdkussen. Leg je handen op je lichaam en laat Reiki de rest doen. Deze houding brengt je gedachten en gevoelens in harmonie met elkaar. Doe nu bijvoorbeeld meditatie

  *LOSLATEN.
  “LOSLATEN” is zowat de meest gebruikte term in het alternatieve wereldje. En direct daarop volgt dan de vraag, “Hoe doe je dat?” En daarop volgt dan “Dat kan ik eigelijk niet zo goed uitleggen” of krijg je een hele rits oefeningen voorgeschoteld. Je probeert ze allemaal uit en blijkt dat er geen enkele tussen zit waar jij iets mee bent.
  Een succesvolle manier is, en ze is nog simpel ook! Je gaat rustig zitten zoals je altijd doet op je eigen manier om Reiki te sturen. En je stuurt Reiki naar “Je vermogen tot loslaten”. Dus voor je gaat sturen zeg je drie maal “Ik stuur Reiki naar mijn vermogen tot loslaten”. Gegarandeerd dat het werkt.

  *Je pijnlijke plekken zelf behandelen.
  Heb je nogal wat last met pijnlijke plekken in je lichaam? Dan is dit misschien een goede tip voor jou! Visualiseer het krachtsymbool voor je. (één symbool is voldoende, best is het symbool dat je van links naar rechts tekent) Laat het symbool tot op de pijnlijke plaats zweven, rek het uit tot het een spiraal vormt en laat zo de Reikie energie tot in de kern van de pijn vloeien. In het begin is het wel een beetje oefenen, maar na een tijdje zul je merken dat je er heel wat aan hebt.

  *Moeilijk bereikbare plekken bij jezelf
  * Heb je moeite om je rug zelf te behandelen, kun je er moeilijk bij? Neem een teddy beer als stand-in en leg je reiki handen op zijn rug, voel en ervaar.

  * Wanneer er een persoon in de buurt is, vraag deze om stand-in te zijn voor je rugg og moeilijk bereikbare plaatsen. Leg je handen op de handen van de ander en laat reiki stromen zo 5 minuten. Laat de handen van de andere persoon op je rug of moeilijke plaats leggen en voel de reiki.

Comments are closed.